Van Paracords naar armbandjes

Lekker geconcentreerd werken en dan is dit het resultaat.

Bij de Boni supermarkt hebben ze een actie gehad met Paracords. Janny Boeve uit Hattem heeft 1200 zakjes voor ons gespaard. In Februari 2019 namen we ze mee naar Namibië. Het is een koffer vol, maar De KLM geeft op ons ticket aan dat we 2 koffers per persoon mogen meenemen. We krijgen ze allemaal mee.
Dan komt de vraag: Hoe pakken we dit aan?
We hebben al gepland dat we alle CarePoints in Namibië nog een keer gaan bezoeken. Dit om nog een onderhoudsronde te doen, om cursus voor Onderhoudsmanager te geven aan caregivers, om afscheid te nemen en nu kunnen we ook de Paracords verwerken tot armbandjes.
We gaan eerst zelf de knopen oefenen en armbandjes voor onszelf maken.
We komen er al snel achter dat het voorbereiden van de armbandjes, tot het bepalen van de lengte, best lastig is voor kinderen. Daarom doen we een gedeelte van dit werk van tevoren.

Alleen al bij het zien van onze armbandjes worden de kinderen enthousiast. Voelen aan de armbandjes en kijken naar de kleuren van de Paracords vinden ze geweldig.
Als we bezoek hebben van Ria en Wietske, is het een mooi moment om in Okahandja de Paracords te knopen. Genoeg hulp om het goed te laten verlopen.
De kinderen mogen hun eigen kleur en knoop kiezen. Wat lijkt mooi op hun donkere huid? Jongens en meisjeskleuren, een hele discussie volgt. Eerst gekozen kleuren worden bij nader inzien toch weer geruild voor een andere.
Uiteindelijk zijn ze aan het knopen, onder deskundige begeleiding en met behulp van het voorbeeld boekje.
De één krijgt het zo voor elkaar, de ander blijft sukkelen met de knopen. Vier touwtjes en welke moet je nu nemen en waar moet hij langs? Soms blijkt, wanneer de armband bijna klaar is, dat er in het begin een foutje is gemaakt. Rigoureus gaan de knopen weer uit elkaar en word het opnieuw gedaan.
Stoere jongens zijn geconcentreerd bezig met het knopen. Het is doodstil in het lokaal, want iedereen is vol aandacht bezig met het knopen.
Wanneer een armband bijna klaar is en het is te ongelijk geknoopt, dan is er altijd wel iemand die helpt zodat het strakker en gelijkmatiger geknoopt word. De kinderen helpen elkaar goed en hebben veel plezier.
Helemaal blij worden ze als ze nog een tweede armband mogen knopen.
Niet alleen de kinderen, maar ook de Caregivers en Joke, Ria en Wietske hebben een geweldige middag.
De kinderen die nog niet een bezoek van ons hebben gehad om met de Paracords te knopen, kunnen bijna niet wachten op hun beurt.
Paracords, een geweldige actie om ze in te zamelen voor de kinderen in de CarePoints. Fijn dat we ze plezier kunnen geven met een eigen armband.

Ria en Wietske vliegen vandaag helaas weer terug naar Nederland. Wij gaan de komende weken nog op bezoek in Rehoboth en Oshikuku, om daar naast al het andere werk, ook de armbandjes te leren knopen aan de kinderen.
Terwijl ik dit schrijf, krijgen we een vraag van een vriendin in Rehoboth om een middag bij haar te komen armbandjes knopen met de kinderen waar zij voor zorgt. Wat een succes. Ook hiermee mogen we dienstbaar zijn.
De meeste foto's zijn deze keer door Wietske gemaakt.

Vol concentratie wordt er gewerkt aan de armbandjes.
Goede begeleiding helpt zeker.
Voor het afhechten is er deskundige hulp.
En trots dat ze zijn op hun eigen werk!
Dammen met flessendoppen, het resultaat van eerdere acties.
Het is wel geen regentijd, maar de nieuwe goot is er klaar voor.
Het hek kan gesloten worden, weer een klus klaar.
Hier zit Wietske voor 100% te genieten van een ritje met het bakkie.

Reacties