Dedication

Het is zondag 27 juli. Vanmorgen gaat Sophie net als vorige week mee naar de kerk. Vandaag is echter bijzonder voor haar en haar ouders en grootouders. We worden met z’n vijven naar voren geroepen. Anneke en Hartmut vertellen waarom ze hier staan. Eigenlijk geven ze Sophie, net als Hanna in de bijbel met Samuel deed, terug aan de Here. Hiermee getuigen ze ervan dat Sophie, net als haar ouders en grootouders, afhankelijk is van de Here en alleen door het offer van de Here Jezus gered kan worden en tot haar doel kan komen. Sophie krijgt de zegen van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest mee. Ook de gemeente betuigt haar instemming en deelname aan het opvoeden van Sophie, door haar in de gemeente op te nemen als één van hen.
Dedication, in de zin van: Gehechtheid en verknochtheid aan God, Affectie met Zijn dienst, de aanhankelijkheid aan Hem, trouw aan Zijn woord en toegewijd aan Zijn dienst. 
Sophie wordt niet gedoopt, maar ze krijgt wel alles waar het om gaat, namelijk ze is van God, is verlost, hoort bij Zijn gemeente en mag bij gelovige ouders opgroeien. Halleluja.

Reacties