Kamer 7 van Hermanus Esplanade

Kamer met zeezicht, 40 Rand duurder per nacht, dan met zicht op de binnenplaats. Omgerekend is dat €2,80. Dat doen we. En omdat we er eerder hebben geslapen weten we dat dit echt zeezicht is. Niet door een bomenrij die helaas net in blad is. Niet met de neus plat tegen het raam om een glimpje golf te kunnen zien. Niet tussen twee andere gebouwen door. Niet toevallig in het voorjaar een ander gebouw voorgezet. Niet op 2km afstand.
Nee gewoon zeezicht. Beneden en boven( kom ik straks op) breed uitzicht over de zee naar het zuid westen. Met links op 30km afstand de landtong Danger Point bij Gansbaai en rechts op 3 km de haven. Recht voor op 40 meter is de Boiling pot, waar de golven vaak in hoge fonteinen uiteen spatten.
En die kamer hebben wij geboekt en mogen we 2 nachten bezet houden. Is het super de luxe? Nee, het is basic, maar wel bijzonder. Antieke kasten. Een oude kist als tafel. Midden in de keuken de trap naar boven. Achter de keuken een doucheruimte, waar je door moet om de wc beneden te gebruiken. Boven een ruime slaapkamer met schuifraam, met het boeiende uitzicht op zee en nog meer zicht op de Boiling pot, uiteraard een bed, een antieke kast en even oude kaptafel.
Verder een badkamer, met een bad op pootjes, een ruime wasbak met spiegel en nog een toilet. Wat willen we nog meer?
Terras? Door de schuifpui loop je het privé terras op, met het geroemde uitzicht op zee en een braaiplek.
Auto parkeren? Op eigen terrein, achter een hek met afstand bediening.
Eten? Dat is ergens in Hermanus voor een prikje te koop. We hebben in een restaurant Pizza gegeten met 3 consumpties en ruime fooi, voor omgerekend €10,-.
Evenementen? Wandelen, walvissen spotten, winkelen, rondvluchten maken, een bezoek aan de hemel en aarde vallei of één van de vissersdorpjes in de omtrek.
Walvissen spotten vanuit je bed? Bij Hermanus Esplanade!

Hermanus……….
Esplanade

Reacties