Week 2 in Kaapstad

De afgelopen week vloog voorbij! Waarmee? Ik weet het eigenlijk niet, gek he hoe snel je vergeet hoeveel tijd een baby van je krijgt, de dag draait om het ritme van Sophie!
Helemaal prima natuurlijk, daarom ben ik ook hier, ze is een hele lieve rustige baby die alleen huilt als ze er reden toe heeft. Ook is ze een gezelschapsmens want ze slaapt prima met allerlei lawaai om zich heen, nog beter dan wanneer ze alleen ligt.
Toch hebben we ook al allerlei andere dingen gedaan, gewandeld in het park, langs de boulevard met uitzicht op de oceaan bij Seapoint.
Op een morgen toen Anneke 2 vriendinnen met baby's op bezoek had ben ik naar Vineyard, een autoverhuurbedrijf geweest om een auto te regelen voor als we die roadtrip gaan maken.
Ik vond het best spannend om dat in het Engels te doen maar het ging prima, vond dat ik toen wel een lekkere cappuccino met muffin verdiend had!
Ook nog een leuke kinderbijbel, met allerlei luikjes die je kunt openen, waar een tekst instaat die betrekking heeft op het betreffende verhaal. Gekocht in een 2e hands winkel. Kortom een leuke morgen gehad.
Gisteren was ook een bijzondere dag, eerst om 8 uur naar de Home Affairs om Sophie's Afrikaanse paspoort op te halen zodat ze kan reizen.
Ongelooflijk hoeveel mensen daar al om 8 uur wachten bij de soort burgerlijke stand om van alles te regelen, als je een geboortecertificaat wil moet je zelfs de baby al meenemen!
Daarna weer naar huis en tegen 10 uur naar Kirstenbosch, dat is een prachtige botanische tuin, hoewel het winter is en er dus niet veel bloeit, zijn alle planten en bomen prachtig groen Er is nu ook een soort brug op 12 meter hoogte door de boomkruinen heen met een prachtig uitzicht, met op de ene kant bergen en de andere kant Kaapstad. Genieten dus!
Op weg naar huis hebben we even wat gedronken bij het Common Ground Cafe dat is een cafe bij de centrale kerk van Anneke. Door de week is dat geopend en kun je er heerlijk lunchen en koffie drinken met heerlijke taart. Het is er altijd druk en veel zakenmensen gebruiken het als plek om te vergaderen. Door deze informele manier zijn al veel mensen nieuwsgierig geworden naar de zondagse diensten en zelfs lid geworden van deze gemeente, een hele mooie manier om je als kerk in Kaapstad te profileren.
Daarna weer naar huis en daar lekker buiten gezeten, het weer was de afgelopen dagen heerlijk, in de zon kun je goed buiten zijn, afgelopen weekend was het echt winter, het regende de hele dag en op de Tafelberg lag sneeuw!
Gisteravond kon ik eindelijk, na 8 dagen, weer met Ties skypen, die had een werkweek in Luxemburg en was tegen 10 uur in Hattem, heerlijk om weer met elkaar te praten en te weten dat hij vandaag over een week in het vliegtuig zit om ook hier te komen, ik kan niet wachten!!!!


Reacties

  1. Wat kun je daar toch geweldig dingen beleven! Ik krijg steeds meer zin in vliegen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten