Hartverscheurend

Een weekje kennismaken is veel praten en inleven. Daar zijn we druk mee.
Joke is bij de kidsclub en zorgt voor een klein meisje waarvan de moeder aan het werk is in de keuken.
Ties heeft een afspraak met Arjan op de Rehoboth-farm, om over opleidingen voor jongeren te praten. Ondertussen bespreken ze heel veel andere zaken. Ties gaat lopend, want het is aan de overkant van de weg.
Als Arjan en Ties samen terug lopen, om ter gelegenheid van de verjaardag van Jakobus met elkaar ‘potjiekos’ te eten, zien ze eerst een paar mannen met een vrouw lopen, die mogelijk tegen haar wil wordt meegevoerd. Later blijkt dit niet het geval te zijn.
Op het zelfde moment loopt er ook een meisje hartverscheurend te huilen. Met vertaalhulp komen we er achter dat ze naar mamma in het ziekenhuis wil. Wij nemen haar mee naar het KidsCentre. Mamma is in het ziekenhuis en daar wil ze naar toe.
Later blijkt dat Joke en Tanja haar mamma dronken hebben afgeleverd in het ziekenhuis met een ziek kind. Marleen gaat met het meisje naar het ziekenhuis. Later komt ze met haar terug en krijgt ze ook potjiekos. Dan is er nog tijd om met haar te spelen, waarvan ze helemaal gelukkig wordt. Ze wordt thuis afgeleverd. Een uurtje later staat ze opnieuw op de stoep, waarna Marleen haar onder de douche stopt, schone kleren aantrekt en nog even vermaakt. Ties gaat later mee om haar in het donker terug naar huis te brengen.
Daar wordt ze gedoogd door dronken familieleden. Ze heeft zelf ook niet zoveel zin om naar huis te gaan, waarna Ties haar met een soort dansje in beweging krijgt en haar loslaat tussen de familieleden.
Met pijn in het hart lopen we terug naar het KidsCentre. 

Even een momentje van geluk.....

Reacties