Boodschapje doen

Even een boodschapje doen, want we zijn door ons drinkwater heen. Het water uit de kraan is best drinkbaar, maar er kan iets inzitten wat minder gezond is. Daar ben je na één keer overheen, maar wij willen deze week niet ook nog buikloop hebben. Daarom: Flessenwater kopen. Ties gaat lopend naar het buurtwinkeltje, 200 meter verderop. Hij moet daarbij de weg oversteken, die na de stevige regenbuien, een plas is geworden. Het is een plas van 200 meter lang en 10 meter breed. Niet diep, hooguit 30 cm. Er zijn kinderen die er uit drinken, ook nadat er al een hele dag verkeer doorgegaan is. Als je aan de overkant wilt komen, moet je dus kiezen:
a)      200 meter omlopen
b)      Er dwars door heen
Ties kiest de laatste optie, wat meteen even de aandacht van een aantal mensen trekt en gelegenheid geeft voor een gesprekje. Zo werkt dat dus. Iets doen wat een blanke niet doet en je hebt aandacht.
Overigens wonen er naast de mensen van het RKC hooguit 2 andere blanken in Rehoboth.
In het winkeltje koopt Ties 2 flessen water. Geen zakje? Daar moet je om vragen.
Weer een middel om in contact met mensen te komen. Boodschappen in het openbaar tonen. Dat vraagt om bedelen.
Op de terugweg, blijkt het meteen te werken. Ties komt op 200 meter 7 dronken mensen tegen. Verschillende mensen willen graag één van de flessen water.
Een vrouw slingert zo erg dat ze tegen de vlakte slaat. Bij het opstaan heeft ze hulp nodig, zelfs dan gaat het moeizaam.
Het boodschapje duurt dus wat langer dan gepland, maar je bent weer een schokkende ervaring rijker.
Waterweg

Drankleed

Reacties