Kerst op Osire

Lang geleden hebben we gepland dat we de kerst op Osire zouden doorbrengen. Wanneer je Osire op Google opzoekt, kom je bij een vluchtelingenkamp terecht. Dat klopt helemaal. Wij zijn echter niet op het vluchtelingenkamp geweest. Wel op de farm, die er aan grenst en waar het terrein van het kamp vroeger deel vanuit maakte. Nu is voor de wereld een vluchtelingenkamp met een vliegveld en een ziekenhuis veel belangrijker dan een willekeurige farm.
Voor ons is juist de farm Osire van belang, omdat die in bezit is van het voorgeslacht van 2 van onze kleindochters.
Wat is er op Osire? Een farm die in bedrijf is. Een heerlijk gebied van bijna 9000 hectare, met rond de 500 runderen voor vleesproductie. Een aantal paarden, geiten en schapen. Verder het huis en gastenverblijf. (denk hierbij niet aan een luxe lodge) natuurlijk zijn er de schuren, de windmolens, de waterreservoirs en de speeltjes, zoals zwembad en quad. Er is elektriciteit en bronwater (windpompsherry) en nu even geen wifi. (wat een rust)
Er kan heerlijk eten worden bereid, zowel in de keuken als op de braai.
Heerlijk genieten van een zonsondergang, van elkaar, van even helemaal niks, spelletje doen, lekker lezen of juist van klussen aan de gebouwen, aan een trekker of de andere dingen die gerepareerd moeten worden.
Geweldig om in de namiddag een stuk (zomaar 25 km) te rijden achterop het bakkie, om in combinatie met wat inspecties, te genieten van de natuur.
Maar ook om echt stil te staan bij KERST, bij wat de geboorte van Jezus Christus ons gebracht heeft.
Verder is het relax, relax, relax. 
Windpomp voor het broodnodige water
Rondrit op de farm, lekker uitwaaien

Een kraal om de koeien van water te voorzien

Zonsondergang op Osire

Reacties