Waarom we vanaf Keulen / Bonn vliegen

Als rentmeesters over de financiën die we van sponsoren hebben gekregen, proberen we die ook zo goed mogelijk te besteden. Omdat we wisten dat de prijzen voor vliegtickets dichter naar de kerstvakantie snel oplopen, hebben we bij de organisatie soms zitten drammen. Met vereende krachten en inzet in Nederland en Namibië, is het gelukt om op tijd en voor een heel redelijke prijs tickets te krijgen.
Dat we daarbij niet vanaf Schiphol vliegen nemen we op de koop toe. Maar, die Nederlandse maatschappij, die ook op Windhoek vliegt dan? Voor vluchten rond dezelfde datum, zouden we ergens moeten overstappen en dan 21 uur onderweg zijn en €500,- meer moeten neertellen dan wat we nu betaald hebben. Maar wat heeft die maatschappij nu meer dan anderen? Ze hebben veel luxe. Je wordt tot in de puntjes verzorgd. Helemaal prima voor als je op vakantie of zakenreis gaat. Maar wij gaan met vele bijdragen van anderen ons oriënteren op ontwikkelingswerk. Daarom hebben we gekeken wat echt nodig is.
-Een vlucht? Ja.
-Een koffer mee met spullen? Op de heenreis wel, op de terugreis niet.
-Een warme maaltijd midden in de nacht? Niet echt nodig.
-Naast elkaar zitten op de lange nachtvlucht? Wel handig. (Je zal maar wakker worden met je hoofd op de schouder van iemand anders).
En dit alles is de keuze die we hebben met deze maatschappij. Dat scheelt nog weer een paar honderd euro.
Krijgen we nu geld toe? Nee dat niet, maar we besparen heel wat.
Ja maar: het is verder rijden naar Keulen / Bonn. Inderdaad, maar we hebben een vriend als sponsor die graag voor ons wil rijden.
Ja maar: Die reclame dan, die je een vlucht voor €480 beloofd? Die gaat nog niet in de buurt van het moment dat wij willen.
Daarom vliegen we vanaf Keulen / Bonn.
O ja: En de CO2? Daar hebben we ook mee afgerekend. www.greenseat.nl
Zo helpen we ook nog  arme boeren in Oost-Afrika.
Best wel ingewikkeld: Wat is goed en wat kan beter?
Van de kou in Nederland, .....

..... naar de warmte in Namibië

Reacties