Feestje op het duin

Omdat onze dochter 7 jaar getrouwd is, hebben we een feestje boven op één van de befaamde hoge zandduinen bij Swakopmund. Ze trouwde ook op een zandduin in Namibië. De duinen zijn best hoog en het is een speeltuin voor mannen. Anders dan in Nederland, staat er geen hek met bordjes, waarop ‘Verboden Toegang’ staat. Je mag er, binnen bepaalde grenzen, vrij met een auto bovenop rijden. De vorm van de duinen is niet vergelijkbaar met die in Nederland. Ze zijn aan de kust zo 30- 40 meter hoog en veel groter in omvang, bovenop kun je zo een rondje rijden met de auto. Dit wil niet zeggen dat je er zo even boven op komt. Druk in de banden omlaag, tot 0,8 bar, de vierwiel aandrijving inschakelen, snelheid maken en vol gas zien boven te komen. Natuurlijk mislukt dit een aantal keren en moet je recht achteruit weer naar beneden. Tot er ergens een plek gevonden wordt waar het wel lukt. Wow, je bent boven. 
Nu gaat de achterklep open en komt er champagne en veel meer lekkers uit. Ondertussen genieten we van praten met elkaar, de zonsondergang, andere rijders en quads, die beide bij tientallen aanwezig zijn. Wij beperken ons verder tot het springen vanaf het duin en weer omhoog klimmen, zonder verdere rally-activiteiten. Samen met de kleinkinderen gaat dat heerlijk. 

Er zijn voldoende fotografen aanwezig om het een en ander vast te leggen. Als het donker is rijden we op een willekeurige plek weer naar beneden en gaan terug naar huis. Alles waar zand in kan blijven zitten, zit zand, maar we hebben heerlijk genoten. Te moe om nog wat te eten gaan we naar bed.


Enorme duinen

Boven op het duin, gelukt!
Feestje bovenop het duin
Even zweven en heerlijk zacht landen.

Reacties

Een reactie posten