Een paar nachten weg

Luipaard, op zoek naar prooi.

Je hebt in Namibië veel lodges en Guestfarms (klik hier, om over het verschil tussen Guestfarm en Lodge te lezen). Als je de moeite hebt genomen om de informatie achter de link te lezen weet je het volgende: Er is een groot verschil tussen een Lodge en een Guestfarm. We hebben voor november een rondreis door Namibie gepland. We hebben veel locaties onderzocht op hun aanbod en prijzen. Onze conclusie is: De één is nog luxer dan de andere. In de regel stijgen de prijzen naarmate de aangeboden luxe groter wordt.
Die luxe kan verschillen van opgehaald worden van het vliegveld met een helikopter of vliegtuig, tot garantie dat je alle dieren ziet en nog veel meer. Bij de ene zijn de paden waar je de gamedrive doet spiegeltje glad, bij de andere zijn het ruwe bergpaden, waar je allen stapvoets kan rijden en echt een 4x4-wagen nodig hebt. Voor het diner kan het verschillen van een volledige kaart met alles wat je maar wilt hebben, tot eten wat de pot schaft.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Als je puur Afrika wilt benaderen, dan ga je lopend op pad op een Guestfarm, om in alle stilte zo mogelijk wild te spotten, maar verder te genieten van de paden (soms zoeken waar je nu verder moet), van elkaar, gesprekken met andere mensen, de uitzichten, de woeste ondergrond, de steeds maar weer veranderende bergen en het wild waarmee je plotseling oog in oog staat.
Maar is het wel veilig dan? Dat is afhankelijk van het aanbod van de Guestfarm. Maar ook van je eigen gedrag ten opzichte van de dieren.
Je gaat niet zwemmen in een meer waar ook nijlpaarden zitten. Maar wij zijn er wel langs gelopen om ze van een afstandje te bekijken.
Ook hebben we een lange bergwandeling gemaakt in een gebied waar we eerder een luipaard zagen. En die kudde Wildebeesten, (Gnoe’s) die op 30 meter van ons langs daverde, heeft ons niet bang gemaakt.
De Oryx die in volle vaart vlak voor ons het pad overstak, was fascinerend.
En dat we de berg-zebra’s niet hebben gezien, is wel jammer, maar op 14000 hectare is het soms moeilijk zoeken naar die kudde zebra’s. We gunnen ze de rust.
Wij hebben gekozen voor:
·         Geen enorme luxe
·         Eten wat de pot schaft
·         Duidelijke afspraken en toch volop Afrika
·         Geen massa toerisme
·         Uitdagingen
·         Eten en praten met anderen aan tafel
·         Rust
·         Stilte
·         Authentieke sfeer
·         Ongedwongenheid

We hebben dit gevonden op: www.duesternbrook.net
Düsternbrook ligt 50km van Windhoek, 60km van Okahandja, ver van geraas van verkeer, in het Khomas Hoogland.
Is Düsternbrook dan erg basic? Kan wel, maar daarin heb jij de keuze.
Wat kun je bij Düsternbrook allemaal doen? Dat staat wel op hun website. Wij hebben ons laten verrassen door zoveel leuke dingen. Het was heerlijk ontspannend en ook (zelfgekozen) inspannend.
Düsternbrook probeert dicht bij Guest en Farm te blijven. Het lukt ze ook nog.

Snelheid terugnemen onderweg naar Düsternbrook
Samen voor het Nijlpaardenmeer

Eén van de Nijlpaarden
Oryx of Gemsbok, prachtig om te zien
Het diner in voorbereiding: Potjiekos
Prachtige locatie om tot rust te komen.




Reacties