Vakantie voor de kinderen

Vakantie en toch werken en ontspannen! (Tijdens het rustuurtje)

De scholen zijn dicht, er wordt geen les gegeven, maar het CarePoint is open, de kinderen zijn in de ochtend welkom. Waarom is het CarePoint open? En wat doen de kinderen daar dan?

In de ‘gezinnen’ waar de kinderen uit komen leeft men van een pensioentje van een opa, wat handel van een moeder, het werk van een vader ergens ver weg of van wat familie ze geeft. Naast de ene persoon die voor het inkomen zorgt is er vaak niemand die overdag voor de kinderen zorgt. Gelukkig gaan de kinderen de meeste tijd naar school of naar het CarePoint, zodat er voor ze gezorgd word en waar ze eten krijgen. Maar in de vakantie is dat anders, dan is er geen school en dus geen opvang. Zou het CarePoint ook dicht zijn, dan is er helemaal niets waar de kinderen overdag op kunnen terug vallen. Dan is er geen afleiding, geen zorg, geen eten.
Dus is het CarePoint open in de morgen, voor de kinderen die niet ergens anders zijn in de vakantie.
De kinderen zijn welkom. Er zijn lessen in Genesis-design. Er is gezelligheid. Er zijn ware maaltijden. Er worden spelletjes gedaan, er kan worden gewassen. Soms is er drama, soms is er een soort zeskamp, er is altijd wat te doen.
Als klap op de vuurpijl is er op vrijdag, een dag bij de rivier. De rivier staat toch droog, daar kun je nu heerlijk spelen. Om 11 uur staat het bakkie voor de deur. Eten en drinken wordt opgeladen. Allerlei spelletjes vergen attributen, die ook aan boord gaan. Ook de kinderen, waarvan velen nog nooit aan de andere kant van de spoorlijn zijn geweest, gaan aan boord. Er heerst een gespannen drukte. Wat gaat er gebeuren? Waar gaan we naar toe? Hoe lang duurt het?
Als iedereen en alles is opgeladen, gaan we rijden. Eerst naar de stoplichten bij de B1, oversteken en doorrijden tot voorbij het spoor. Dan rechtsaf langs de winkel. Dan weer links, tot het stadion. Voorbij het stadion weer links, over een zandpad, tot de rivier, daar gaan we weer links, tot we een mooi plekje hebben om te bivakkeren.
De kinderen springen uit het bakkie, rennen het zand van de rivier in om even uit te razen. De spullen worden afgeladen en uitgestald op en rond de meegebrachte tafel.
Eerst een rondje drinken. Dan volgen er waterspelletjes met estafette. De kinderen doen enthousiast mee.
Er is een lunch, met rijst en groenten met drinken voor iedereen.
dan is het rusttijd. Gewoon lekker achterover liggen of samen een kaartspel doen. Nu wordt er volleybal gespeeld. Eén van de kinderen noemt het hollybal, maar met zoveel spelers in het veld hoef je echt niet te hollen.
Na 3 uur gaan we een eind in de zandige rivierbedding wandelen, naar een berg die vlak aan de rivier staat. Onderweg zien we Bavianen en paarden. Eén van de kleine jongetjes houdt mijn hand de hele tijd vast tijdens de wandeling. Want dit is wel bijzonder spannend natuurlijk, zo in de rivier lopen.
Als we terug zijn krijgt iedereen nog een belegd broodje, een appel en wat snoep.
Dan is het tijd om in te laden en terug te gaan naar het CarePoint. Onderweg worden bekende liedjes gezongen achterin het bakkie. De kinderen hebben plezier gehad, maar zijn  nu ook moe. Ze worden met het bakkie nog een eind richting huis gebracht. 

Het was een feest om dit mee te maken.
Het genieten van de kinderen, maar ook dat van de Caregivers, die het georganiseerd hebben.
Wat een kanjers met elkaar.
Feest omdat ze naar de rivier gaan
Lekker en gezond eten.
Leuke samenwerkingsspelletjes
Estafette, ballon ploffen.
Gebarsten? Rennen maar weer.
Genieten van het eten in alle rust.


Reacties