Aandacht en zorg

Tussendoor een spelletje spelen.
Deze week zijn de scholen weer begonnen. Nog niet alle kinderen zijn terug van vakantie. Dus komen ze ook nog niet allemaal op het CarePoint. Daardoor is er gelegenheid voor een andere aanpak. Er is meer ruimte voor individuele zorg.

Alle kinderen komen eerst samen in de grote zaal, om te zingen en te dansen.
Dan gaan de ogen van de caregivers aandachtig rond over alle kinderen die er zijn. Welke kinderen hebben extra zorg en aandacht nodig? Een aantal wordt uitgekozen voor een stuk speciale aandacht en zorg.
Eén van de caregivers roept: “halaf”, “halaf”. Wij vragen ons af wat hij bedoeld. Nou, gewoon dat ze de mutsen en petten af moeten zetten. Dus: Haal (je muts van je hoofd) af.
Dan kan er gezien worden of de haren toe zijn aan een was of knipbeurt. Als dat zo is, worden, door één van de caregivers met eindeloos geduld, de oude vlechtjes verwijdert uit het kroeshaar. Daarna mogen ze douchen en word het haar opnieuw ingevlochten met evenveel geduld. Ondertussen praten ze over allerlei dingen die voor de kinderen belangrijk zijn.
De grote groep kinderen doet ondertussen een spel waarbij iedereen goed moet opletten en er in twee groepen gespeeld word om punten te verzamelen.
Zo krijgen de kinderen een stukje extra aandacht, liefde en zorg en gaat een aantal van hen met fris gewassen en gevlochten haren aan het eind van de middag naar huis.
En wij? Wat was onze rol hierbij?
De afgelopen week heeft Joke voor een aantal kinderen, die buiten de normale regels van inschrijving vallen, het overleg in gang gezet, of ze toch de hoognodige aandacht en zorg kunnen krijgen. Uit het overleg is gekomen dat ze kunnen worden ingeschreven.
De afgelopen week heeft Ties o.a. gezorgd dat de douchekoppen in de badkamers weer naar behoren werken. De kalk is eruit gehaald, lekkages zijn verholpen en scheve stralen zijn er niet meer.

Wat een heerlijk gevoel om te kunnen zeggen: “Die kinderen, die eerst buiten de boot vielen, mogen toch hulp en aandacht krijgen” en ‘Ja, de douche werkt weer prima en er is warm water beschikbaar’.
Fijn dat veel van de lezers daaraan bijdragen, door ons te steunen. Het maakt ons dankbaar en bescheiden tegelijk.
Fijn dat de organisatie Christ’s Hope zorg mag dragen voor heel veel kinderen in Afrika, die geraakt zij door HIV/Aids.
Haar opnieuw invlechten, zodat het er weer keurig uitziet
Maar dan moeten de oude vlechtjes er wel eerst uit en het haar gewassen.
Met de handen in het haar, zorg en aandacht voor de kinderen.
Ook de rest van de kinderen verveelt zich niet en oefent in samenwerken.
In het weekeinde genieten we van bijzondere dingen in de omgeving. Hier een eeuwenoude Kokerboom.
Swakopmund!




Reacties

Een reactie posten