Topconferentie

De wereld van Christ's Hope is bij elkaar in Okahandja.
Conferentie of niet, de Zwartkop wever gaat rustig door met het bouwen van zijn nest. 
Ontmoetingen met oude bekenden en verdieping van het contact.
Overleg met directeur Christ's Hope Nederland.
Devotion op de vroege morgen
Gasten ingevlogen van uit heel veel landen, ritjes naar het vliegveld.
De afgelopen weken is er op het ITC hard gewerkt om organisatorisch en technisch van alles voor elkaar te maken.
De jaarlijkse Topconferentie was namelijk op komst.

Alle appartementen zijn technisch op orde gemaakt. Er zijn veel reparaties verricht. Ook hebben we een lijst gemaakt van dingen die we later nog moeten aanpakken. Aan de buitenkant is geschilderd. Losliggend straatwerk is opnieuw gelegd. Puin is opgeruimd en een tuin is aangelegd.
In de keuken zijn de nodige voorbereidingen getroffen om voor zo’n 30 mensen dagelijks eten te bereiden. Gelukkig is een groot deel van het eten voor twee weken gedoneerd door een groothandel.
Een grote hoeveelheid aardappelen en uien is gebracht door een andere donor. Tevens is het vlees van een Oryx gedoneerd.
De afgelopen week zijn de mensen die de topconferentie bijwonen hier van over de hele wereld gekomen.
De bijeenkomsten zijn begonnen, soms met iedereen, soms in kleinere groepen. De gesprekken gaan over het heden en de toekomst van het beleid. Soms gaat het om één care-point, soms om het gebeuren in alle care-points in één land. Andere bijeenkomsten gaan over bouw en onderhoudsactiviteiten voor de toekomst. Over mensen die klussen komen doen en containers met materiaal die worden verscheept.
Natuurlijk wordt er gezamenlijk en in groepjes gepraat over de financiën en de verdeling ervan.
Belangrijke lijnen naar de toekomst worden uitgezet.
Er worden cursussen gegeven over leiderschap en het gaat over het wisselen van de wacht.
Het is zo alle dagen druk met praten over al die dingen. De sfeer is goed en gezellig.
Elke dag begint met ontbijt, lofprijzing en overdenking.
De maaltijden worden gezamenlijk gebruikt, waarvoor er in de keuken topdrukte heerst.
Bijna al de mensen die komen, komen met het vliegtuig. Ik mocht verschillende keren mensen afhalen van Hosea Kutako International Airport. Dat is ongeveer anderhalf uur rijden, met halverwege een stuk dwars door Windhoek.
Nu aan het eind van de conferentie moet iedereen weer terug naar huis en natuurlijk mogen wij weer als taxi fungeren. Eén keer moeten we om 3 uur in de nacht vertrekken, omdat de vlucht zo vroeg vertrekt. Dat wordt een spannende rit, omdat er dan nogal eens wilde dieren op de weg lopen.
We hopen en bidden dat deze conferentie heeft bijgedragen aan een gezonde toekomst voor Christ’s Hope en goede hulp voor veel kinderen die geraakt zijn door HIV / Aids.

Ook wij mochten op de achtergrond onze bijdrage leveren. Ook konden waardevolle contacten worden hernieuwd en gelegd. Ondertussen konden we ook samen aan tafel zitten met onze begeleidster vanuit Christ’s Hope Nederland. Gelukkig waren ook die gesprekken goed en fijn.
Mijn schoenen waren stuk, Israël heeft ze vakkundig gemaakt.
Deze week gemaakt: Badkamerdeuren van werkbladen.

Reacties