Stil van verwondering

Zaterdag 6 mei!
Om half 8 staat er een team mensen klaar om de actiedag op te bouwen. Op de andere helft van het plein staat het al vol fietsen van Roel van Fietsspeciaalzaak Gaperslanden. Omdat er mooi weer wordt verwacht gaan we alles buiten opbouwen. Tafels en spullen naar buiten, stroomkabels uit het raam en alles aansluiten. Koelwagen met hamburgers en broodjes halen, ijskar uitladen. Rad van avontuur naar buiten met omroepinstallatie. Binnen gezellige zitjes en ruimtes voor de workshops inrichten.
Samen bidden om een zegen over de dag.
Ondertussen komen er steeds meer helpers, die deels hun eigen workshop opbouwen.
Helpende handen van alle kanten.
Even naar Roel voor overleg en ondertussen 1000 vragen beantwoorden over hoe ik denk dat het moet. Op de kleedjesmarkt strijken steeds meer kinderen neer.
Het is bijna 10 uur en geen klant te zien. Maar dan gaat het los en het rad gaat draaien. Het draait op volle snelheid door tot half 4. Koffie is niet aan te slepen en gelukkig vindt de enorme hoeveelheid gebrachte taart gretig aftrek. Workshops gaan draaien en aan de tafels wordt verkocht.
Er wordt geschoten met pijl en boog en met voetballen. Prijzen worden overhandigd.
Mijn achterzak barst bijna van de losse euro’s. Gelukkig hebben ze bij de hamburgerbakkerij losse euro’s nodig. Het briefgeld gaat in de grote brievenbus. Sponsorkaartjes die ingevuld zijn gaan er ook in. Het feest loopt en we hebben plezier, het is gezellig, er wordt gelachen.
De Djembés dreunen op de achtergrond en geschminkte kinderen fleuren het feest op.
Hartjes worden mooi beschilderd, namen, gewichten, aantallen en lengtes worden geraden.
Iedereen is blij en de helpers zijn druk. Erik maakt mooie foto’s omdat zijn vader de hele tijd praters heeft.
Wat een feest van ontmoeting en gezelligheid.
Dan is het half 4. We gaan afbouwen en opruimen. In een uur is het plein aan beide kanten leeg. Roel Veldkamp helpt om het doel terug te brengen naar Hatto Heim. Onze auto wordt door anderen gebruikt om de koelwagen terug te brengen. Met IJscowd word voor een zacht prijsje afgerekend. De overige boeken gaan in opslag voor een rommelmarkt van de Hervormde kerk.
Ties overlegt nog even met Roel en neemt een rustmomentje op het springkussen terwijl kinderen om hem heen springen.
We gaan klaar zetten voor de avond. Het materiaal wat we nog willen verkopen stallen we uit. In de kerk begint de soundcheck van de technici van praisband-Xing en Colors of Faith.
We eten met de helpers patat, frikadellen en kroketten. Heerlijk even niks.
Dan is het kwart over 7. De mensen stromen binnen voor het concert. Vooraf nog even langs de tafels om wat te kopen, er is genoeg. Joke en ik gaan naar binnen, zitten. Genieten, het is voor ons. Dat blijkt, we worden toegezongen, met ontroerend mooie liederen. Er wordt door Eline die in Rehoboth gewerkt heeft, verteld over het project.
Van het volgende merken we bijna niets:
Op de stoelen liggen sponsorkaartjes. Vele gaan in de collecte zakken. Toezeggingen voor één keer of 24 keer.
Pauze, een laatste verloting, met altijd prijs. Eigenlijk te weinig bonnetjes. Maar straks is de verkooptafel wel leeg. De grote brievenbus gaat open, de collectezakken gaan op de kop. De geldtelmachine gaat draaien. In de computer worden alle bedragen opgeteld.
We worden tijdens het concert van Xing op de rug getikt. Meekomen en in de hal op de stoel zitten. We horen een bedraag om duizelig van te worden. Dat mogen we straks aan de bezoekers vertellen.
We mogen naar voren komen, we mogen het bedrag (€12230,-) vertellen
We bedanken iedereen en vervolgens worden we toegezongen door praisband Xing en Colors od Faith. Ontroerend mooi. Wat zijn we blij en dankbaar.
Alle medewerkers krijgen bloemen.
Na afloop veel handen schudden en daarna opruimen en het laatste in de auto en naar huis.

Wat een feest, wat een mensen, wat een gezelligheid, wat een sfeer, wat een saamhorigheid, wat een zegen. Bedankt lieve mensen. Dank u wel God!















Reacties