Het CarePoint, door de ogen van Johanna*

Johanna bij het schilderwerk wat haar inspireerde voor haar verhaal.
Een poos terug hebben we schilderingen op de muur bij de ROCK (De ROCK is het CarePoint waar Johanna is ingeschreven) gemaakt. Desiree, de Caregiver die samen met ons de kleuren heft geschilderd, heeft de kinderen van haar care groep gevraagd om een verhaal te schrijven aan de hand van één van de schilderingen. We hebben vooraf afgesproken dat het beste verhaal op mijn blog komt.

Ik heb alle verhalen gelezen, net als Desiree. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat het verhaal van Johanna Monnick het mooiste uitgewerkt is. Haar verhaal komt op de blog. Je kunt het hieronder lezen.


Het CarePoint!
Het CarePoint is van een organisatie die zich bezighoudt met kinderen. Zolang je hulp nodig hebt of een wees bent, zullen ze je helpen. Dit CarePoint is een zeer veilige plek voor kinderen en ze zullen je heel goed behandelen, omdat je een zegen bent van God. Hij stuurt de mensen van het CarePoint om voor je te zorgen.

Het CarePoint wordt meestal MCP genoemd tijdens zakelijke vergaderingen en het betekent:
• M = Ministry (Bediening)
• C =  Care (Zorg)
• P =  Point(Punt)
Het betekent dat het een organisatie is om goed voor weeskinderen te zorgen. Als je te maken krijgt met misbruik of een andere moeilijke situatie, moet je ze het gerust vertellen omdat je ze kunt vertrouwen.

De MCP helpt met schoolwerk, huiswerk en projecten. Ze zijn als leraren die je meer zullen uitleggen of je helpen als je het mis hebt. Ze geven je de nodige schoolspullen, ze corrigeren je en adviseren je wanneer je ergens ongelijk in hebt.

De discipline is zo goed dat je ook gestraft wordt voor iets verkeerds of een verkeerde daad. Of je zou een waarschuwing kunnen krijgen en je zou nooit meer terug kunnen komen Maar als jij je altijd gedraagt en niet alleen een ​​goede daad te doet om een geschenk te krijgen, krijg je geen problemen.
Respect is altijd een probleem, vooral voor de tieners. Ze respecteren geen ouderen, maar als ze zich  misdragen worden ze naar het kantoor gestuurd. Nadat ze erover hebben nagedacht, realiseren ze zich dat ze ongelijk hebben.

We leren hoe we schoon moeten maken en hoe we onze ouders moeten respecteren, omdat we vanuit de bijbel denken. Ze leren ons alle tien geboden ze vertellen ons alle Bijbelverhalen. Het goede deel is dat we altijd een les leren en aan het eind en we krijgen altijd een belangrijke tekst.
Ze proberen ons te vertellen wat het verhaal is, of ons te waarschuwen.

Eten is het belangrijkste onderdeel voor sommige mensen. Wees niet boos op ze, want het eten is hier echt heerlijk, het is lekker en gratis. Maar ik houd van de tijd in het Care room, omdat onze verzorger de leukste persoon is die ik ooit in mijn leven heb ontmoet. En ik ben eerlijk, want dat is wat ze ons leren.

In December organiseren ze een zomerweek waar je nieuwe mensen leert kennen en nieuwe vrienden kunt maken. Het eten daar is alsof we in een restaurant zijn.
We spelen spannende games met nieuwe mensen en die zijn zo geweldig.
De spellen gespeeld op de ROCK zijn geweldig. We doen elke vrijdag spelletjes, omdat we van maandag tot en met donderdag in de Care rooms zijn.
Je moet niet denken dat je het leren wel kunt overslaan en dan door te bidden kunt slagen.
Het enige wat ik probeer te zeggen is: studeer en geloof in God. Het CarePoint is een zegen voor alle kinderen die er komen. Mensen / kinderen die op de ROCK komen, hebben geluk en ze mogen niets van te voren aannemen. Veel kinderen willen ook op het CarePoint komen, maar er zijn al veel kinderen en nog te weinig plaatsen.
Caregivers zijn zo aardig en lief, ze zoeken altijd de beste manier.
Mensen uit Amerika of Europa bezoeken ons misschien drie keer per jaar.

Ik hou van de ROCK en de ROCK houdt van mij.
Geschreven door: Johanna Monnick*
*De naam van Johanna is verzonnen
Johanna met haar CareGiver Desiree.
Zondag waren we erbij toen Kris gedoopt werd!
Aan het begin van de week nog genieten met de kleinkinderen.
Dansend op een trampoline.
Woensdag morgen alleen vliegend boven Luanda, terwijl Joke nog in Nederland blijft.
Het verdelen van aan de kinderen gedoneerde kleren.


Reacties