Farmdrive

Zoals we reeds verteld hebben, brengen we het weekeinde door in een huisje op een farm. Allereerst komen we er achter dat een ons bekende Nederlandse Zuid Afrikaanse, familie is van de eigenaresse van de farm.Het is geen huisje, maar een huis, met veel ramen, dus mooi uitzicht.
Met de zetboer van de farm maken we een afspraak voor een farmdrive. Hij neemt ons mee in het bakkie. De schaapshond mag achterop meerijden.
We gaan de paden van de farm op, die ook tegen de berghelling oplopen. We zien de dammen, de geleide kanalen voor het water wat naar de dam toe moet lopen en de bron, een bergrivier, die bijna het hele jaar water geeft. Verder zien we schapen, geiten en koeien, Akkerbouwvruchten als luzerne, tarwe en gras. Verder fruitbomen, appels, peren, nectarines en pruimen. Voor de bevloeiing van de akkers is een groot aantal leidingen en pompen geïnstalleerd. De rotsige grond en de onvruchtbare grond heeft fynbos als product, waar dan weer schapen of geiten lopen. Op de hoofdfarm is een koelcel, waar het fruit wordt bewaard tot het verkocht word. Wij vragen en Herman Meier verteld honderd uit over de farm. Ook vraagt hij hoe we dingen in Nederland doen. Het uur totdat de zon ondergaat is zo voorbij. Gelukkig gaat hij vandaag twee keer onder, want we rijden uit het dal omhoog over de bergpas, zodat de zon weer opkomt. Een mooi gezicht. Maar donker wordt het wel. Tijd voor een lekkere braai in het huis.
Behalve een farmdrive is er veel te beleven op Slangfontein!

Reacties