Roadtrip, terugblik

Rode Namibische zandduinen bij de Deadvlei.
Nu we terug zijn kunnen we terugblikken op een prachtige vakantie. Het was heerlijk spannend en tegelijk ontspannend. Het spannende zat hem in: Wat voor kampplaats komen we nu weer? Welke voorzieningen hebben ze? Hoe zal de weg vandaag zijn? Wat vinden we achter die bocht? Gaat deze weg echt naar ons doel? Enz. enz.
Het ontspannende zat hem in: Lekker gravelwegen en bergpassen rijden voor de één, zich lekker laten rijden en kletsen onderweg voor de ander. Genieten van de rust en de prachtige plekken voor allemaal.
Heel saai wil ik nu de kampplaatsen langs gaan en daar wat dingen over zeggen. Ondertussen hebben we er al weer een drukke week opzitten en is het zomerkamp begonnen.

OngumaTamboti Campsite: www.onguma.com/tamboti-luxury-campsite.html
Het is vlak bij de Namutoni-gate van Etosha.
We hebben hier 2 nachten gestaan, naar alle tevredenheid. Lekker gekampeerd, lekker gezwommen en voor een goede prijs lekker gegeten in het restaurant.
We hebben een gamedrive gemaakt en veel dieren, helaas vaak op grotere afstand gezien. We hadden graag nog een dag langer op deze plek gestaan.
Christ’s Hope MCP Oshikuku: https://christshope.org
Dit is beslist geen camping, maar dit is één van de care-points van de organisatie waarvoor we werken. Ook in Oshikuku hebben we al een aantal weken gewerkt. We hebben er een nacht gestaan om te laten zien hoe het care-point hier in het noorden van Namibië werkt. Er werd traditioneel eten voor ons gekookt. Een ervaring om dat samen met collega’s te beleven.
Omunjandi Restcamp: http://www.omunjandi-restcamp.com/
Een mooie rustige natuurcamping, 15 km over de bergen, vanaf de Ruacana watervallen.
Een camping van heel andere snit, maar heerlijk om te vertoeven. De camp-site is volop in opbouw. Geen elektriciteit, geen internet en geen restaurant. Wel kamperen direct aan de Kunene-rivier, waar je vanwege de krokodillen niet moet gaan zwemmen. Vanuit Omunjandi is het geweldig om de weg naar het westen langs de Kunene te volgen naar Swartbooisdrift.
Ongongo waterfallcamp: www.ongongo.com
De campsite ligt 6 km van WarmQuelle, in de buurt van Sesfontein. De 6km ernaar toe is een hobbelpad, maar de campsite is fantastisch. Rust, goed ingericht, lekkere zwempool onder de waterval die overdag echt warm is. Lekker wandelgebied naar de bronnen en uitstekende sanitaire voorzieningen. De beheerder is behulpzaam om dingen op te lossen. Lekker geen internet elektriciteit en telefoonbereik. We hebben genoten van de exclusieve rust daar.
Aabadi Mountain camp: http://www.aabadimountaincamp.com
De camp-site ligt 15 minuten rijden van Twijfelfontein. Het ligt prachtig tussen de bergen en heeft ruime plekken. Vrijheid om zelf een plek te kiezen. Elektriciteit met zonnepanelen, tot de accu laat in de avond leeg is. De prijzen in het restaurant zijn hoog voor onze gewoonte. Een bijzondere plek om te kamperen. Hier en daar is wel onderhoud nodig.
Brandberg White lady Lodge: www.brandbergwllodge.com
De Campsite van ‘Brandberg White Lady Lodge’ ligt 25km van de C35, maar het is de moeite waard om die afstand te rijden. De luxe van een lodge in het restaurant en rond het zwembad. Heerlijk grote kampplekken en goed sanitair. Het restaurant is uitstekend en sfeervol. Een heerlijke plek aan de Ugab-rivier.
Alte Brucke In Swakopmund: http://www.altebrucke.com/
Een goed verzorgde plek direct bij het centrum van Swakopmund, restaurants en vlak aan zee. Goede eigen sanitair, elektriciteit en wifi. Veel luxer dan wat we in Kunene hadden en natuurlijk heel anders van sfeer dan bij de Brandberg. Een lekkere plek om een paar dagen te verblijven.
Sossus Oasis Campsite: http://www.sossus-oasis.com/
Vlakbij de poort van de Sossusvlei, heerlijke vrije kampplek en lekker zwembad. Goede sanitaire voorzieningen. Leuk in een cirkel opgezet. Wifi op tankstation, waar ook een goede shop is. Banden oppompen na de 4x4 rit in de Sossusvlei kan bij de banden reparatieshop. Helaas bleven we maar één nacht.
Oanobdam Rehoboth: http://www.oanob.com.na
Een uitstekende plek om te kamperen. Goede voorzieningen, zwemmogelijkheid bij restaurant en in het stuwmeer. Goed restaurant. Kampplekken met braaigelegenheid en diverse keuzemogelijkheden in luxe. Wifi in restaurant en receptie. Mogelijkheid van leuke 4x4 gamedrive in eigen auto, met struisvogels, zebra’s, orixen, waterbokken en giraffes.
Een plek waar de prijzen het voor meer mensen mogelijk maken om te kamperen.
Dornbusch Carehire: http://www.dornbuschcarhire.com/
Mark en Nadine Held hebben hun best gedaan om ons snel op pad te helpen, met een goede 4x4 die goed was uitgerust met kook en braaispullen, koeling, tenten en slaapzakken. Ook de technische uitrusting van de auto was uitstekend. Bij problemen onderweg hebben ze snel gereageerd en ook navraag gedaan of het verder allemaal goed ging.
Jammer dat we de auto na 15 dagen weer moesten inleveren.

Met een paar aanpassingen zouden we de reis weer zo plannen. We hebben vaak gebraaid en soms in een restaurant wat gegeten. Een enkele keer kwamen we in nood met de boodschappen en schoon drinkwater. Zo hadden we verwacht in Palmwag meer boodschappen te kunnen doen. Maar ook dat gaf reden om creatief te zijn. We hebben een heerlijke, veelzijdige en niet te dure vakantie gehad. Wat mochten we genieten van onze kleinheid en Gods machtige schepping.

Er is pas behoorlijk regen gevallen in Solitaire, dat is wel eens anders.
4 x 4 rit door de bergen, genieten voor auto en inzittenden.
Giraffen kunnen tijden naar je zitten kijken, net als wij naar hen!
De zebra's waren het afscheidstoetje van onze vakantie.
Alweer een donatie van Uien en aardappelen, wel lossen met handkracht.
Klussen: Een nieuwe deur monteren.
Het zomerkamp is begonnen: Van Noord en Zuid worden de kinderen met bussen gebracht.
Even met je eigen dorpsgenoten tot rust komen in de vreemde wereld van Okahandja. Wij waren in staat de caps te doneren.

Reacties