Bruiloft, giften, oven en lastoestel


Het eerste resultaat uit de oven in Rehoboth. Blije, enthousiaste koks.
Wanneer je al lang bent getrouwd heb je het niet nodig om cadeautjes op de bruiloft voor jezelf te krijgen.  Het is heel vaak zo dat mensen de giften die worden gegeven, aan een goed doel besteden. Henk en Annie Woertink hebben dit ook zo gedaan. Hun goede doel was: Een project in Namibië, bij Christ’s Hope, waar hun zwager en (schoon)zus werken.
Hoewel tijdens de bruiloft nog niet duidelijk is, waar het geld concreet voor zal worden aangewend, word er bij elkaar toch een geweldig bedrag gegeven.
Ondertussen is in Namibië diep nagedacht en navraag gedaan waar een dergelijk bedrag voor zou kunnen worden besteed. In het Care Point van Christ’s Hope in Rehoboth, komen dagelijks ongeveer 80 kinderen voor onder andere een warme maaltijd. In Rehoboth zijn wel kookplaten, maar geen oven. Brood kan dus niet worden gebakken. Alleen vetkoeken, een soort oliebollen, die in olie worden gebakken.
Er is duidelijk behoefte aan een oven, om gezonde broodjes en pizza’s te kunnen bakken maar ook aardappels eens op een andere manier te bereiden.
Als Henk en Annie op rondreis door Namibië zijn, komen ze ook in Rehoboth. Ook zij zijn overtuigd van de noodzaak van een oven voor Rehoboth. Op verschillende plaatsen wordt naar ovens gekeken en worden prijzen opgevraagd.
Vanwege het zomerkamp is er even een stagnatie in de voortgang van het aanschaffen van de oven.
Om op de kosten te besparen, regelen we een tafel om de oven op te zetten, in plaats van het bij te kopen frame. Van het bespaarde geld kopen we een modern lichtgewicht lastoestel, waar we al veel mee gelast hebben.
Ondertussen wordt uitgezocht of er voldoende elektrisch vermogen voor de oven aanwezig is. Een deskundige zoekt dit uit en geeft een prijs voor de aanpassingen op.
Voordat het allemaal rond is, is het vakantietijd en kan er niks gedaan worden. Telefoons worden niet opgenomen, mails worden niet beantwoord, gewoon alles ligt stil. Het is vakantie!

Henk en Annie gaan binnenkort terug naar Nederland en voor die tijd moet er wel wat gebeuren.
Op maandag 7 januari proberen we uit alle macht de levering deze week rond te krijgen.
Dan kunnen we de oven samen nog naar Rehoboth brengen en afleveren.
Voor het vervoer moeten we nog een auto regelen, want de aanhanger is al een paar weken uitgeleend voor een rit ver naar het noorden. De andere vervoermiddelen zijn niet geschikt om naast de oven en het onderstel, ook ons vieren te vervoeren. Er is iemand die zijn auto wil uitlenen.

Dan is het 7 januari. Joke is jarig en ook wij krijgen cadeautjes!
De aanhanger wordt teruggebracht, wij hebben een auto met trekhaak, dus vervoer is geregeld.
Na wat gezoek krijgen we een telefoonnummer waarop de ovenleverancier wel bereikt kan worden.
We kunnen dinsdag de oven, die op voorraad is, afhalen en betalen. De ceramische platen voor pizza’s zijn in bestelling. We spreken af dat we dinsdagmorgen om half 9 de oven komen halen.
Dan maken we alles klaar voor de rit naar Windhoek en Rehoboth. Check van banden, olie en water van de auto, verlichting-controle van de aanhanger, (natuurlijk branden er een aantal lampjes niet) en verder voorbereiden van de rit. We hebben contact met Rehoboth om de voeding om te bouwen. Alles is voor elkaar.
We durfden niet te hopen dat het allemaal nog zou lukken.
Dinsdag komen we op tijd weg en komen we veilig en op tijd in Windhoek. Daar moeten we even wachten.
Er komt iemand van de staf met een bekertje softijs voor ons allemaal. En dat om half 9 in de morgen. Waarom krijgen we ijs? Er is een demonstratie voor een toekomstige klant hoe de softijs -machine werkt en dan is het toch jammer om het ijs weg te gooien? We laten het goed smaken.
De oven wordt afgerekend, we krijgen koffie en laden de oven op de aanhanger. Er is uitgebreide hulp bij het laden en vastzetten van de oven. Wat een service en vriendelijkheid bij Pupkewitz Catering, daar kunnen veel bedrijven wat van leren.
Op naar Rehoboth. Bij het roadblok kijkt de agent naar mijn rijbewijs en naar de belasting vignetten voor auto en aanhanger. Het is allemaal in orde.
In Rehoboth worden ze op het CarePoint helemaal blij. Met vereende krachten wordt de oven en frame waarop de oven moet staan, naar binnen gebracht. De opgetrommelde elektricien sluit de oven samen met Ties aan en de oven wordt warm. Hij werkt! Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan. De koks zitten al druk te overleggen hoe ze lekkere broodjes kunnen bakken.
Vandaag hebben we 2 keer een financiële meevaller, zodat we uiteindelijk binnen het budget blijven.
Heerlijk om hieraan bij te mogen dragen. Bedankt gevers in Nederland!
Henk en Annie zijn inmiddels veilig terug in Nederland, maar ze hebben een hoop achtergelaten hier en onuitwisbare indrukken meegenomen.
Volgende week hopen wij DV ook veilig in Nederland te zijn voor een korte tijd. Voor die tijd zijn we het weekeinde op een boerderij waarvan de boer en zijn vrouw even een heerlijk weekeinde op vakantie zijn.

De verjaardag van Joke. Lekker taart eten en koeldrank drinken. Gezellig!
Annie is erg druk geweest met naaldwerk. Gordijnen en jurken zijn aan de lopende band gemaakt.
De oven met tafel komen aan in Rehoboth.
Elektrische aanpassingen
De oven op zijn plaats.
In het weekeinde oppassen op de boerderij en ondertussen lekker ontspannend werken.

Reacties